Om van jezelf te houden, is het belangrijk om persoonlijke grenzen te bouwen

Om van jezelf te houden, is het belangrijk om persoonlijke grenzen te bouwen

Voor veel mensen is dit iets onbepaald en obscuur. Om je grenzen te realiseren, moet je weten wat voor ons is toegestaan ​​en wat – nee, voel je comfortzone, persoonlijke ruimte, emotionele wereld. Wat voorkomt dat we ze bouwen en waarom het zo belangrijk is?

https://stijvepik.com/hoe-krijg-je-een-harde-pik-zalven-oefeningen-en-andere-methoden/

Duidelijke grenzen zijn het vermogen om een ​​geschikte emotionele en fysieke afstand te weerstaan, het vermogen om je eigen mening te hebben en te verdedigen. Sterke grenzen maken duidelijk duidelijk wat de houding ten opzichte van uzelf als acceptabel beschouwt, maar wat niet is.

Wanneer en hoe ze worden gevormd

We beginnen ze in de kindertijd op te bouwen. Veel hangt af van welk voorbeeld ouders of andere opvoeders het kind geven, omdat de kinderen voornamelijk studeren en het gedrag van geliefden imiteren.

Zelfs in de kinderschoenen is het belangrijk dat de baby het gevoel heeft dat er bepaalde regels zijn: waar je kunt kruipen, en waar niet, wie het in zijn armen kan nemen en wie niet is, wat gevaarlijk is en wat veilig is. Naarmate ze ouder worden, moet het systeem van regels en grenzen groeien en ermee ontwikkelen. Het is op jonge leeftijd belangrijk om een ​​kind kennis te laten maken met het concept van persoonlijke ruimte en respect voor anderen te onderwijzen.

Het systeem van onze grenzen blijft veranderen en ontwikkelen zich gedurende het hele leven, grotendeels onze veiligheid, geluk en persoonlijke groei hangt ervan af. Als onze grenzen echter in de kindertijd constant zijn geschonden of we niet geldig genoeg waren, kunnen we geen zone van comfort en veiligheid voor onszelf creëren. En op volwassen leeftijd zullen we waarschijnlijk problemen hebben met persoonlijke ruimte.

Deze moeilijkheden worden behouden totdat we besluiten om een ​​grenssysteem voor onszelf te bouwen. Bij het communiceren met degenen die ongezond of zwak zijn, lijkt het vaak dat een persoon zelf niet weet wie hij is, of zichzelf niet genoeg waardeert.

Degenen die zijn grootgebracht in de sfeer van co -afhankelijkheid voelen zich vaak slecht voelen hun eigen emoties en persoonlijke ruimte (die ze in de kindertijd kunnen bevatten). Sommigen zijn bang dat een poging om grenzen te bouwen, mensen van hen af ​​duwen en ze zullen alleen blijven.

Als je in de vroege jeugd geïnspireerd zou zijn door een gevoel van schuld of verantwoordelijkheid voor het geluk van anderen, was het niet toegestaan ​​om je gedachten en gevoelens vrijelijk te uiten of je schaamde je voor basisbehoeften en behoeften, dit zou allemaal kunnen leiden tot dergelijke problemen op de volwassenheid.

Onze grenzen zijn een manifestatie van zelfliefde

Betrouwbare persoonlijke grenzen zijn erg belangrijk om te leren hoe je jezelf echt kunt liefhebben en waarderen. Degenen die in de kindertijd een voldoende gevoel van controle over hun eigen leven werden beroofd, zijn voortdurend op zoek naar de goedkeuring van anderen, in plaats van te leren hoe ze zichzelf kunnen vertrouwen en hun eigen identiteit kunnen opbouwen.

Hier zijn 4 tips voor degenen die meer duurzame persoonlijke grenzen willen bouwen en beter leren lief te hebben en zichzelf te waarderen.

1) Beslis over waar we het over hebben over waar we het over hebben

Persoonlijke, bijvoorbeeld kunnen bijna alles bevatten: uw meningen en gevoelens over sommige kwesties, uw interpretaties, persoonlijke ruimte (inclusief fysieke), ideeën over beveiliging.

Voor elke persoon in je leven stelt u uw grenzen. Nadat je hun typen hebt besloten die het belangrijkst voor je zijn, kun je duidelijker bewust zijn wanneer ze worden geschonden, en het is beter om te begrijpen wat je nog steeds niet genoeg hebt.

2) Maak een lijst van uw grenzen

Probeer alle persoonlijke grenzen op te schrijven die u wilt opzetten en beschermen. Dit zal helpen om specifieke doelen te bepalen. Als u vooral persoonlijke ruimte nodig hebt, beslis zelf wat precies voor u betekent dit concept in elke context (thuis, op het werk, op de plaats van studie, enz.P.), pak voorbeelden van overtreding.

3) Vergeet niet dat u grenzen kunt beschermen, zowel in woorden als niet -verbale signalen

Schriftelijke oefeningen helpen ook. Wanneer je net begint met het stellen van randen, is er vaak een gevoel van onhandigheid of ongemak. U kunt beginnen met niet -verbale signalen – bijvoorbeeld weg van degenen die uw persoonlijke ruimte binnendringen.

Schrijf in het dagboek de sensaties die zich voordoen in strijd met uw grenzen (iemand gedraagt ​​zich te irritant of eist om veel tijd aan hem te besteden, en T. P.)). Dit helpt op het juiste moment de juiste woorden te kiezen om uw verontwaardiging uit te drukken.

4) constant oefenen

Bij het ontwikkelen van alle gewoonten is het belangrijkste bij het leren constant in de praktijk. De ontwikkeling van deze vaardigheid vereist ook tijd en moeite.

Let op welke grenzen je de grootste moeilijkheden hebt. Elke keer dat u met succes slaagt om ze te beschermen, in een dagboek op te schrijven of een vinkje te plaatsen. Dit zal helpen om uw voortgang bij te houden.

No Comments

Post a Comment